Gamla stan Stockholm

Gamla stan Stockholm

Staden mellan broarna kallades Gamla stan förut.
Stockholm grundades 1252 år Birger Jarl som var Riksföreståndare. Genom att vandra omkring i gränderna i Gamla stan får man en känsla om hur Stockholm faktiskt såg ut tidigare. Men om man vill se en miniatyr stad uppbyggd över gamla stan tillbaka i tiden så kan man ta sig till medeltidsmuseet. Där har den modell över Gamla stan med kloster, stockarna runt holmen etc.
Att vandra runt i Gamla stan blanda alla gator är nästan ett måste när man är på besök i Stockholm. Vi arrangerar stadvandringar med olika teman som stadsvandringar, mordvandringar och spökvandringar.
Det finns många mysiga platser, torg, fik, museum och restauranger. På Stortorget som har varit hjärtat utav Stockholm finns det mysiga fik och det är svårt att föreställa sig att det var just på Stortorget som Stockholms blodbad utspelade sig. Stockholms blodbad utspelade sig 1520 under några kalla novemberdagar och även Gustav Vasas far blev avrättad på Stortorget. På Stortorget ligger flera restauranger, en av de större restaurangerna är Stortorgskällaren.
I närheten ligger också den ståtliga Stortorgbrunnen från 1700-talet. På Stortorget finns också Börshuset på samma plats som en helt annan byggnad låg tidigare det s.k. Rådhuset eller Rådstugan.
Från Stortorget leder Köpmangatan ner till Köpmantorget.
På Norra sidan av Kungliga Slottet ligger medeltidsmuseet. Det kan vara lite svårt att hitta dit eftersom man får gå ner för en trappa mitt på bron och sedan ligger Medeltidsmuseet under bron.
Alla våra stadsvandringar utgår från Västerlångagatan 14 i Gamla stan.
Det finns många platser i Stockholm och stadsvandringar i övriga Sverige som bara väntar på att upptäckas och vad kan väl vara bättre än att följa med på stadsvandring.
För att läsa mer och boka stadsvandringar hos Gajderna.

 

Västerlånggatan 14 Gamla stan Stockholm, Västerlånggatan 14 Gamla stan, Stockholm, 11129, Sverige -