Stadsvandring privatpersoner

Stadsvandring för privatpersoner

Stadsvandring  i Stockholm är för dig som vill uppleva Gamla Stans historia i  på ett roligt och underhållande sätt. Följ med oss!

Du bokar din biljett via knappen nedan, där kan välja mellan flera tider.

stadsvandringar stockholm

Glöm inte att ta med dig släkt och vänner, stadsvandringar passar för alla!

Vandringen kostar 150 kronor/vuxen, 50 kronor för ungdom (8-16 år), gratis för barn 7 år och yngre. Alla är välkomna!

Startplatsen är västerlånggatan 14 i ”portalen” med skylten stenbastugränd. Där möts ni av ett varmt välkomnande av guiden som bär historiska kläder. Stadsvandringen tar ca 1 timme genom gamla stan.

Varför heter det Stockholm? Vad har uttrycket att ”sitta på kåken” med Stortorget att göra?  Varför vägde mynten 20 kg? Hur ser man åldern på husen i gamla stan? Varför står Evert Taube utanför Bancohuset på Järntorget? Följ med oss så får du veta.

Stockholm har så mycket att erbjuda om man vet berättelserna bakom. Allt från det vackraste till det värsta, en blandning av sött och salt. Guiden berättar så klart om hur Stockholm men också om  exempel på de personer som levt och verkat i staden.Vi besöker de platser som har/haft stor betydelse för Stockholm, men vi letar oss även vidare in i gränder, genom portaler, över kullersten och hittar Stockholms ”smultronställen”. Räkna med aha-upplevelser, skratt, förtjusning och ett fortsatt lärande om Stockholm och din egen historia.

Vi vill att fler upptäcker hur fantastiskt gamla stan är, eftersom Stockholms historia är väldigt omfattande och därför har vi med omsorg valt ut det  bästa berättelserna. Nästa gång du går i gamla stan kommer du relatera till Stockholm på ett nytt sätt. Oavsett om du är Stockholmare eller besöker huvudstaden vill vi att du ska känna ”Stockholm i ditt hjärta”. Har du besök av släkt eller vänner kan det vara svårt att hitta på någon aktivitet som passar alla. För de som vill ha en läskigare vandring har vi även mordvandringar i gamla stan och Spökvandringar i gamla stan.

Vill du boka en egen gruppvandring gör du det genom att skicka ett mail till oss med en förfrågan. Kompisgäng, föreningar, födelsedagar, släktträffar.